Топ листа на најдобри месарници во Париз

Ако барате висококвалитетно месо во Париз, имате многу опции за избор. Без разлика дали сакате да купите некое говедско, свинско, пилешко, јагнешко, па дури и егзотично месо, можете да најдете месар прав кој ви одговара на вкусот и буџетот. Еве неколку од најдобрите месарски продавници во Париз кои треба да ги провериш.

Бучери Модерн
Овој Мец Стрејт се наоѓа во 11-тиот округ во близина на Метро Нацијата. Се води од млад и динамичен тим кој нуди широк спектар на меса, од традиционални кратења до пооригинални. Можете да најдете и вкусни излечени меса, шнола и подготвени јадења. Квалитетот на производите е одличен и цените се разумни. Персоналот е љубезен и љубезен и може да ви даде совет како да го готвите вашето месо.

Пјер Отеиза
Оваа продавница за сирење и месарница се наоѓаат во 5-тиот округ, во близина на метро станицата Сен Мишел. Специјализиран е за производи од баскиската земја како шунка, колбаси, сирења и P & Acirc; t & eacute;. Месото доаѓа од локалните фармери кои ги одгледуваат своите животни со почит и грижа. Сирењето е направено од сурово млеко и одстарено во природни пештери. Продавницата исто така продава вино, сајдер и други деликатеси од регионот. Услугата е топла и внимателна, и можете да пробате некои примероци пред да купите.

Advertising

БИДОЧЕ
Оваа месарница и стек се наоѓаат во 11-тиот округ во близина на Ué Метро станица Публике. Тоа е модерно и модерно место кое комбинира месарска линија, ресторан и бар. Можеш да купиш месо за да одиш дома или да јадеш на лице место, зготвено на скара со јаглен. Месото е внимателно одбрано од француските фарми кои практикуваат одржливо земјоделство. Менито се менува според сезоните и достапноста на производите. Цените се малку високи, но квалитетот вреди.

Џеки Годин.
Оваа месарница и чаршија се наоѓаат во 18-тиот арондисман во близина на метро станицата Монмартр. Тоа е семеен бизнис кој работи од 1976 година. Нуди најразлични меса, како што се говедско, телешко, јагнешко, свинско, живина и дивеч. Можете да најдете и некои домашни колбаси, терини, рилетки и други специјалитети. Месото е нежно и вкусно, а деловите се дарежливи. Персоналот е пријателски и професионален и може да ви даде некои совети како да го подготвите вашето месо.

Ла Барака Бушери Халал
Оваа месарница се наоѓа во 9-тиот округ во близина на кадетите на метрото. Станува збор за халал месарница која продава месо од животни заклани според исламскиот закон. Ќе најдеш малку говедско, јагнешко, пилешко, мисирка и телешко месо. Можете да најдете и некои зачини, сосови, кус-кус и други производи од Северна Африка и Блискиот Исток. Месото е свежо и вкусно, а цените се достапни. Персоналот е љубезен и ефикасен.

Бушери Бурдин
Оваа месарница и продавница за месо се наоѓа во 18-тиот арондисман во близина на метро станицата Ламарк-Каулаинкур. Станува збор за традиционална месарница која продава месо од животни одгледани на природни пасишта. Можеш да најдеш малку говедско месо.

The Eifeltower in Paris.