Топ листа на најдобри касапи во Минхен

Ако барате добра месарница во Минхен, ќе бидете расипани за избор. Градот нуди различни месарски продавници кои се истакнуваат по нивниот квалитет, традиција и иновации. Без разлика дали сте расположени за обилен бел колбас, нежна колбас или рафиниран колбас специјалитет, тука ќе ги најдете најдобрите адреси за вашето уживање во месото. Во овој блог пост, ние ја претставуваме нашата најдобра листа на најдобри месарници во Минхен кои дефинитивно треба да ги посетите.

1. Касапска продавница Schlagbauer: Оваа касапска продавница е вистински семеен бизнис кој постои од 1902 година и сега се води од четвртата генерација. Тука, сите производи се направени во куќа, од колбас до шунка до месо леб. Месарницата Шлагбауер му придава голема важност на регионалното и соодветното за видот суштество за животни и користи само месо од избрани фарми. Особено популарни се домашните минхенски бели колбаси, кои се произведуваат свежи секој ден. Покрај тоа, месарницата Schlagbauer нуди кетеринг услуга со која можете да ги расипете вашите гости со вкусни плацки со месо и колбаси.

2. Касапска продавница Vinzenzmurr: Касапската продавница Vinzenzmurr е институција во Минхен и има повеќе од 60 гранки во градот и околината. Компанијата е основана во 1902 година и е позната по својот висок квалитет и свежина. Месарската продавница винзенцмур нуди широка палета на месо и колбаси направени по традиционални рецепти. Покрај тоа, постои и избор на деликатесни производи, како што се сирења, салати, супи и готови оброци. Најважен акцент е партискиот сервис Vinzenzmurr, со кој можете да ја опреме вашата прослава со богата шведска маса.

Advertising

3. Касапска продавница Магнус Бауч: Касапска продавница Магнус Бауч е модерна и креативна касапска продавница која се истакнува со своите иновативни производи. Месарницата е основана во 1928 година и сега е управувана од Магнус Бауч јуниор, кој постојано развива нови идеи за своите муштерии. Покрај класичните производи од месо и колбаси, ќе најдете и необични креации како што се колбас од лосос, колбас од црн дроб од тартуфи или сланина од Мангалица. Месарницата Магнус Бауч користи само месо од животни кои се чуваат и се хранат на вид соодветен начин. Покрај тоа, месарницата нуди онлајн продавница преку која можете да ја имате вашата нарачка удобно доставена до вашиот дом.

4. Касапска продавница Landfrau: Месарницата Landfrau е органска касапска продавница специјализирана за месо од добиток хранен со трева. Животните се чуваат на органски пасишта и се хранат со трева и билки. Месото се карактеризира со интензивен вкус и висока нежност. Месарската продавница Landfrau нуди различни видови на говедско месо, како што се стек со румп, печено говедско месо или варено говедско месо. Постојат и органски колбаси, како салам, братвурст или колбас од црн дроб. Месарницата Landfrau не е само месарница, туку и бистро каде можете да уживате во вкусни јадења направени од сопствени производи.

5. Касапска продавница во волк: Касапска продавница во волк е традиционална и занаетчиска месарница која постои од 1898 година и сега е во петтата генерација. Касапската продавница Волф нуди голем спектар на месо и колбас производи направени по стари рецепти. Квалитетот на месото е гарантиран со внимателен избор на снабдувачи и нежна преработка. Месарската продавница Волф е особено позната по своите деликатеси, како свински кокал, свиња за цицање или печен вол. Можете да нарачате и ручек со менување на јадењата.

Ова ни беа најдобрите 5 најдобри касапи во Минхен. Се надеваме дека ќе пробате некој од нив при вашата следна посета на градот и нека бидете убедени во квалитетот и вкусот. Пријатно јадење!

Münchener Skyline und der Dom.