Топ листа на најдобри месарници во Лос Анџелес

Ако бараш добра месарница во Лос Анџелес, ќе бидеш расипана за избор. Градот нуди разновидни специјалитети од месо, од традиционални германски колбаси до егзотични деликатеси од целиот свет. Во овој блог пост, ќе ве запознаеме со нашиот врвен список на најдобри месарници во Лос Анџелес кои дефинитивно треба да ги пробате.

1. Фини колбаси на Шрајнер: Оваа месарница е во бизнис од 1952 година и нуди преку 100 сорти на домашни колбаси, вклучувајќи ги bratwurst, knackwurst, бела колбас, и повеќе. Шрајнер е исто така познат по свежите меса, како што се печеното говедско месо, свински котлет и пилешкото месо. Тука можете да купите и сирење, леб, сенф и други германски специјалитети.

2. Belcampo Meat Co.: Belcampo е одржлива месарница која нуди месо од животни одгледувани на сопствената фарма во Северна Калифорнија. Животните се чуваат на вид соодветен начин, се хранат со трева и се третираат без хормони или антибиотици. Belcampo нуди избор на говедско месо, свинско месо, јагнешко месо и живина, како и излечени меса, шунка, сланина и паша. Тука можете да уживате и во свежи сендвичи, салати и супи.

Advertising

3. Хантингтон Меса: Хантингтон Месес е традиционална месарница која е на познатиот фармерски пазар во Лос Анџелес од 1986 година. Месарницата нуди висококвалитетно месо од локални фарми, како што се Ангус говедско месо, свинско месо куробута и пилешко со слободен домет. Исто така, можете да најдете месо од дивеч како бизон, ној, крокодил и други. Хантингтон Мес, исто така, е специјализиран за суво стареење, метод кој му дава на месото поинтензивен вкус.

4. A Cut Above Butcher Shop: A Cut Above е модерна месарница која се фокусира на занаетчиски производи од месо. Месарницата работи со мали семејни бизниси кои ги одгледуваат своите животни етички и еколошки. A Cut Above нуди низа меса, како што се вагиу говедско месо, свинско месо од Беркшир, јагнешко од Нов Зеланд и други. Тука можете да купите и домашни колбаси, пити, терини и готови оброци.

5. Gwen Butcher Shop & Ресторан: Гвен е елегантен месарница и ресторан основан од познатиот готвач Кертис Стоун. Месарницата нуди најквалитетно месо увезено од САД, Австралија и Европа. Можете да купите и свежо и одстарено месо, како и шунка, салам, пате и други деликатесни предмети. Ресторанот служи секојдневно менување на менито со јадења од месо на скара со јаглен.

Hollywood Schild in Los Angeles.